Càndid

 

Nom de l’activitat: Càndid o L’Optimisme.
Narradora i Actriu:  Jordina Biosca
Autor:  Voltaire (François Marie Arouet)
Durada: 50 min

 

En Càndid és un noi normal a qui li passen coses absolutament increïbles: a ell li van ensenyar que el món era perfecte, però com més gran es fa i com més viatja, més coses rares veu i més animalades viu. Com s’ho farà en Càndid enmig de l’exèrcit, com a presoner en un vaixell, a punt de morir ofegat o a tres dits de ser esclafat per un terratrèmol? Serà optimista! Veniu a veure si amb això n’hi ha prou?

 

Aquesta famosa historia picaresca escrita por Voltaire ens narra les aventures de Càndid el qual passa d’una vida protegida i idíl·lica (el paradís de l’Edèn) a una duríssima vida plena de successos erràtics, ridículs i plens d’una tal fantasia que posaran abastament a prova el seu positivisme: la història ridiculitzarà la religió i el govern, la guerra i la filosofia mentrestant conviuen el bé i el mal alhora que un optimisme que de totes totes, sembla fora
de lloc veient el que hi ha.

 

Les heroïcitats de les guerres i els grans fasts de corts i cortesans i nobles i senyors, els grans credos religiosos inamovibles de l’època, i algunes corrents filosòfiques del moment on es predicava una espècie de paradís terrenal arreu, queden al descobert mostrant les parts més crues, vergonyants i aleatòries i susceptibles de canvi de l’època: tot plegat si fa no fa com ara.

 

Comparteix el Projecte

  • Categories:
  • Comparteix el Projecte

MÉS PROJECTES