Nom de l’activitat: Al ventre i a les orelles: llegir i sentir Roald Dahl
Docent: Jordina Biosca
Públic: Totes les edats. Grups homogenis d’edats aproximades. Màxim 15 persones.
Durada:  6h, 9h o 12 h

 

Tenint en compte que l’any 2016 va ser l’any Roald Dahl, hem agafat aquest imprescindible autor com a fil conductor per a fer un curs (que ha de ser divertit, amè i sobretot, engrescador) de lectures en veu alta. Les lectures en veu alta són l’esglaó següent de la narrativa oral. Quan la majoria de la població no sabia llegir, aquells qui volien comunicar coneixements o pensaments, distreure o adoctrinar, ho feien moltes vegades a través de lectures en veu alta.

 

Aquest art ha anat davallant tant en la qualitat com en la quantitat de bons lectors. Ara, estem disposats a recuperar aquest art amb tots aquells qui ja el practiquen, aquells qui el demanden i aquells qui volen aprendre com portar-lo a terme: o sia, vosaltres!

 

Volem aprofitar i reivindicar que aquest 2016 serà l’any del 100è aniversari del naixement del gran escriptor Roald Dahl. Proposem un curs de lectures per a grups homogenis de qualsevol edat per gaudir i llegir i interpretar i sobretot, dramatitzar, els textos (que en són molts i variats) d’aquest fenomen de la literatura i la creativitat.

 

Voldríem, alhora, recuperar un seguit de temes importants vinculats al fet lector en veu alta:

– Ser un bon comunicador: cos i “ànima” al llegir els textos.
– Comprensió lectora: continguts i formes
– Interès en la lectura: gaudir-la i comunicar-la.