Comarques

 

ESPECTACLE NO DISPONIBLE

 

Narradora: Jordina Biosca
Públic: Adult
Durada: 1h
Comarques és un cicle d’espectacles al voltant d’un viatge: d’un viatge limitat en el temps però immens en l’espai on es portarà l’espectador a conèixer i descobrir els rerefons de les comarques catalanes, les seves vicissituds, manies, llegendes, carreteres i idiosincràsies vàries vinculades al paisatge, la gastronomia, les llegendes o el patrimoni. Comarques pretén ser un periple ple de màgia per acostar allò més allunyat i de la manera més propera possible a un públic disposat a desplaçar-se on sigui sense moure’s de la cadira.
L’Alta Ribagorça, el Ripollès, l’Anoia, el Baix Ebre o Les Garrigues són algunes de les propostes que us fem. I si en voleu alguna d’especial, només cal que ens ho comenteu.

 

Ripollès de Verd Lluert

Que Sant Eudald ens guardi a tots! Als golluts, a l’home serpent de Llaés, al Comte Arnau, al mariner de Sant Pau, al verd Lluert i a qualsevol altre que ens vingui a visitar. Que tots hi són benvinguts en aquestes terres: fins i tot personatges de la talla d’Odisseu, Mossèn Cinto o fins i tot un famós Abathi ha passat. Us ho perdreu pas?

El Ripollès enxarxa mites entre rius, monestirs i avencs, entre abats i pagesos, i si esteu amatents i us deixeu seduir pel broll de les seves aigües i pel murmuri del vent i les muntanyes, per una veu que us expliqui noves històries, segur que podreu descobrir una pila d’intimitats que mai abans ningú ens havia contat.

 

Alta Ribagorça

Per accedir a aquest espectacle, és de necessitat poder deixar les carreteres grans a banda i endinsar-nos a través de carreteretes secundàries, sinuoses, atractives i no sempre en bon estat. Deixar el camí marcat i explorar noves rutes. L’Alta Ribagorça és un territori complex, ple de bellesa i d’històries on els éssers més emblemàtics de la mitologia catalana hi tenen cabuda alhora que fets històrics i edificis monumentals preservats al llarg dels segles. I per sobre de tot això, un Pantocràtor que en marca la pauta i ens ajuda a obrir la mirada un cop sota els seus ulls, a la vasta immensitat que s’albira als seus peus.

Aquest és el simple i alhora complex espectacle d’un viatge a l’Alta Ribagorça narrat a través de l’experiència i les peripècies que hi va viure la mateixa narradora durant els dies que hi va estar. Un petit viatge i un intens periple que quallen davant l’espectacle que ofereix el territori a través de la seva historia i les veus dels seus habitants.

 

Comparteix aquest Espectacle

MÉS ESPECTACLES