Contes de Roald Dahl

 

ESPECTACLE NO DISPONIBLE

El centenari

Al capvespre del 9 de setembre de l’any 1940, al bell mig del desert de Líbia, un caça biplà de la Royal Air Force britànica es disposava a aterrar al finalitzar la seva missió. Feia un any que Alemanya havia envaït Polònia donant lloc a l’inici de la segona guerra mundial i Europa s’endinsava en un dels períodes més tràgics i convulsos de la seva història. El pilot del caça de la RAF perdé el control del seu avió i s’estavellà al mig del desert; aquest pilot era Roald Dahl, del qual el passat 2016 en vam celebrar el centenari del naixement (1916).

 

Pilot, diplomàtic o espía britànic són algunes de les professions a les que es dedicà durant la seva vida i és que Roald Dahl era un escriptor inquiet, l’obra del qual és el reflex d’un recorregut vital convuls que li va permetre contemplar i reinterpretar la condició humana en tota la seva complexitat, des d’una mirada crítica, àcida i no sempre políticament correcta.

 

Espectacles

 

 

Tot i ser conegut principalment per la seva obra infantil (Charlie i la fàbrica de xocolata, Matilda, Les Bruixes, etc.), Dahl destaca també per les seves obres per a adults (El meu oncle Oswald, Els millors relats de Roal Dhal, Històries imprevistes….) i com a guionista d’un James Bond (Només es viu dues vegades), de molts dels relats de les Històries imprevistes (relats curts per a TV que van tenir un gran ressò internacional) i fins i tot inventor i guionista dels Gremlins, entre molt altres textos seus portats a la pantalla per directors tan famosos com Alfred Hichcock o Pedro Almodóvar i amb intèrprets de la categoria d’Angelica Huston, Johnny Deep o Sean Connery.

 

Duresa crítica en la seva escriptura, humor incisiu i un rerefons de tendresa i compassió que descarna els seus relats, reflecteixen fidelment les contradiccions de la condició humana en les seves virtuts i en les seves misèries; sens dubte, una obra que no ens pot deixar indiferents.

 

Que gaudiu de l’espectacle!

 

Comparteix aquest Espectacle

MÉS ESPECTACLES